fbpx

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je schouderbandjes niet afglijden.

Je kent het gevoel; je hebt je mooiste jurkje aan en elke keer verschijnen daar je schouderbandjes onder je mouwtje vandaan. Er zijn een paar redenen waarom het afglijden van de schouderbandjes gebeurd, en afhankelijk van de oorzaak zijn er concrete stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat de je schouderband afglijdt.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je schouderbandjes niet afglijden

Laten we een even teruggaan en ons geheugen opfrissen over de rol van de bandjes aan de beha. Het belangrijkste om te weten is dat zij niet verantwoordelijk zijn voor ondersteuning! De rol van schouderbandjes is om de bh in de juiste positie op het lichaam te houden. Als de bandjes van de schouders glijden, kunnen ze hun werk niet doen en begint de beha te hangen. Dat willen we niet!

Er zijn verschillende dingen waardoor schouderbandjes kunnen afglijden. Laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken en hoe we ze allemaal kunnen oplossen.

De rek van het elastiek van de bandjes

De eerste en meest voorkomende oorzaak is dat de beha versleten en uitgerekt is waardoor het elastiek niet meer uitzet en samentrekt. Een teken dat dit de oorzaak is, is dat je de schouderband zo ver mogelijk hebt aangetrokken en dat hij nog steeds van je schouder valt. De beste oplossing is hier om de beha te vervangen. Een bh met slappe elastieken kan zijn werk niet meer doen om je lichaam te ondersteunen en vorm te geven. Het is tijd om een nieuwe bh te maken!

Afstellen

Een andere reden waarom de schouderbanden afglijden, is dat ze niet goed zijn afgesteld. Ik zie dit vaak gebeuren met nieuwe bh’s vers van de machine. In de opwinding om de beha te passen, is de band niet op de juiste lengte afgesteld. In dit geval hoef je alleen maar de banden aan te passen zodat ze beter aansluiten op het lichaam.

De maat van de ring en slider

Het kan een oorzaak zijn dat de schouderbanden afgeleiden als de maat van de ring en slider (oogje-achtje/ ring-schuif) niet de juiste maat hebben. Als de schuifjes te breed zijn voor het elastiek kan de schouderband daardoor uit de schuifjes glijden. De oplossing hiervoor is om de juiste maat bij het elastiek te kiezen. Het elastiek met precies tussen het schuifje passen. Dus een elastiek van 15 mm heeft ook een schuifje nodig van 15 mm

Plaatsing van de bandjes

Afglijdende bandjes kunnen ook worden veroorzaakt door de positie van de bandjes op de beha. Als de schouderbanden te ver op je schouder worden geplaatst, zullen ze ook eerder van je schouders glijden. Er zijn een aantal manieren om dit op te lossen, maar beide aanpassingen moeten van te voren in het patroon worden aangebracht voordat je het patroon uitknipt.
Bij het aanpassen van de aanhechting van de schouderbandjes, kan je het aanhechtingspunt zowel bij het patroon aan de voorkant, achterkant of aan beide kanten van de beha verplaatsen. Waar je besluit de verandering aan te brengen, hangt af van de stijl en het uiterlijk van de beha.


Om de bandjes aan de voorkant van de beha te verplaatsen, begint je met het markeren van de buitenrand van de gewenste locatie van de voorste bandjes. Doe dit door het bandje op het patroon te plaatsen en de buitenrand te markeren waar het bandje de bovenste cup raakt.

Teken vervolgens de onderarmcurve op de bovenste cup opnieuw om soepel over te gaan naar de buitenrand van de band op de nieuwe locatie.

Om de verandering aan de achterkant van de beha aan te brengen, tekent u de scoop op de rugband opnieuw, waarbij het bovenste punt van de band overeenkomt met de gewenste locatie van de band. Als je de achterste bandjes wil verplaatsen, zorg dan dat ze niet te ver naar binnen of naar buiten geplaatst worden. Het mooiste is recht over de schouders naar beneden.

Veel plezier met het maken van bh’s!

Geef een reactie

This website uses cookies to improve your experience. We'll asume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.